یافتههای علمی در زمینههای مختلف نشان میدهند که پشتیبانی از رشد و تکامل اولیه کودک نه تنها نتایج سرشار فوری برای کودک و والدینش در بر دارد بلکه در بلند مدت موجب توانایی برای ایفای نقش در جامعه نیز میشود
یافتههای علمی در زمینههای مختلف نشان میدهند که پشتیبانی از رشد و تکامل اولیه کودک نه تنها نتایج سرشار فوری برای کودک و والدینش در بر دارد بلکه در بلند مدت موجب توانایی برای ایفای نقش در جامعه نیز میشود. پرداختن به تربیت کودک در سالهای اولیه زندگی موقعیت بسیار مناسبی برای جلوگیری یا کاستن از اشکالات یادگیری است و منافع ماندگاری برای خانواده و اجتماع دارد. پس میتوان گفت که توجه به کودکان خردسال منافع زیر را برای جامعه در بردارد:
توجههایی که موجب افزایش ظرفیتهای بدنی و ذهنی کودک میشوند باعث افزایش تعداد دانشآموزان مدارس و پیشرفت و موفقیت در مدرسه و به نوبه خود موجب بهرهوری بیشتر اقتصادی میشود . کودکانی که آمادگی بدنی، ذهنی و اجتماعی بهتری دارند مرحله انتقال خانه به مدرسه را بهتر میگذرانند. از این رو ترک تحصیل و مردود شدن بچهها کمتر دیده میشود و به برنامههای جبرانی کمتر هم نیاز هست و این باعث کاهش مخارج میشود. ما ارزشهای خود را از طریق کودکان منتقل میکنیم. برای نگهداری ارزشهای اخلاقی و اجتماعی باید از کودکان شروع کرد. ارزشهایی مانند همکاری،تعاون، رعایت حقوق دیگران، دفاع از حقوق خود و مراقبت از محیط زیست در سنین قبل از دبستان در کودک ریشه میدواند.
با حضور کودکان درمهدکودک،بچهها چند ساعتی در روز تحت نظارت و مراقبت افراد متخصص قرار میگیرند، آموزش های لازم برای شروع مدرسه را در مییابند، رفتار اجتماعی را میآموزند، از بازی با همسالان لذت میبرند، محرکهای لازم برای شکوفایی خلاقیت را در مهدکودک دریافت میکنند.از سویی دیگر مادرها می توانند برای کسب در آمد فعالیت کنند و نیز به تحصیل و فراگیری دانش امروزی بپردازند و زمینه های لازم را برای رشد و تکامل مطلوب فرزندان فراهم کنند.
همان قدر که کودکان از بزرگسالان تأثیر می گیرند، گاهی نیز بعضی رفتار کودکان تأثیر بسزایی بر بزرگترها میگذارد. پس کودکان میتوانند نقطه جهشی برای اقدامات اجتماعی و سیاسی باشند که باعث ایجاد هماهنگی و سازماندهی یک امر اجتماعی میشود. کودک با ورود به مدرسه یکباره اجتماعی نمیشود بلکه پایههای روابط کودک با مدرسه در 2 یا 3 سال قبل و در مهد کودک پیریزی میشود. در مهدکودک بچهها با همسالان خود ارتباط مستمر دارند و فرصت دارند تا مشکلات ارتباطی خود را حل کنند و در مدرسه مشکل دوست یابی نداشته باشند. هر چند امروزه مهدکودکهای زیادی وجود دارند که خدمات آموزش کودکان را ارائه میدهند؛ اما همه آنها از کیفیت بالایی برخوردار نیستند.
مهدکودکهای با کیفیت دارای ویژگیهای مشترکی اعم از:
مجوز تاسیس: مهدکودکی معتبر است و اجازه فعالیت دارد که از سازمان بهزیستی کشور مجوز تاسیس دریافت کرده باشد. مهدکودکهای دارای مجوز از فیلترهای آموزشی زیادی گذاشتهاند و عموما خدمات آموزشی مناسبی را ارائه میدهند.
مربیان مهدکودک: از آنجایی که مربیان وظیفه آموزش کودکان را برعهده دارند؛ میزان توانایی و تجربه آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین مهدکودک باید متناسب با تعداد کودکان مربی داشته باشد و برای جلوگیری از یکنواختی برنامهها از یک مربی استفاده نکند.
برای مشاهده محصولات و مبلمان شهری و پارکی تولید شده در شرکت آرتا پارک کلیک کنید.
امکانات مهدکودک: سالن بازی، فضای سبز، سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب، دوربین مداربسته، سرویس بهداشتی و سالن سرو غذا از متداولترین امکاناتی هستند که هر مهدکودکی باید داشته باشد.
تغذیه مهدکودک: تغذیه کودکان در میزان رشد جسمی آنها تاثیر بالایی میگذارد. تغذیه کودکان باید متناسب با شرایط فیزیکی و عادات غذایی آنها باشد. بنابراین مهدکودکها باید از کارشناس غذایی برای آمادهسازی و سرو وعدههای غذایی کودکان بهره بگیرند.
بیمه و ایمنی مهدکودک: مهدکودکها باید تحت بیمه حوادث و مسئولیت باشند تا هنگام وقوع حادثه بتوانند خسارت و ضرر و زیانهای مالی را جبران کنند.مهم ترین فایده مهد برای کودکان صلح جو شدن آن ها است. به طوری که اگر محیط مهد متناسب با نیاز های اساسی کودکان باشد. در فضای مناسب به بازی با همسالانشان بپردازند به رشد متعادل و صلح جویی دست می یابند. والدین عزیز، شبی به یاد ماندنی را با سایت رادیو قصه کودکانه برای شنیدن قصه شب و قصه صوتی کودکانه برای فرزندان دلبندتان به وجود آورید.
مهدکودک فضایی آموزشی، شاد و کودکانه است که در آن از سالن بازی، اسباب بازیهای مختلف و کتابهای آموزشی بهره گرفته میشود. در طراحی مهدکودک از رنگهای شاد، کودکان و نقشهای کارتونی استفاده میکنند. کودکان از سن سه سالگی و تا هفت سالگی به مهدکودک میروند ولی بسیاری از خانوادهها کودکان خود را از نوزادی به مهدکودک میفرستند. بهترين مهدكودك، جايي است كه جو عاطفي و رابطه دوستانه درآنجا برقرار شود و كودك مورد اذيت قرار نگيرد. بعضي كودكان در دو هفته اول براي رفتن به مهد گريه ميكنند. خوب است كه والدين با كودك خود به مهد بروند تا كودك به فضاي جديد اعتماد پيدا كند. بايد كودك را براي رفتن به مهد تشويق كرد. كودك با رفتن به مهد رابطه خوبي با مربي پيدا ميكند، ابتدا احترام به بزرگتر را ياد ميگيرد و در مرحله بعدي ياد ميگيرد كه چگونه با بچههاي ديگر ارتباط برقرار و بازي كند. در مهدكودك بعد از سه يا چهار سالگي آموزش هم وارد بازي ميشود. بايد توجه داشته باشيد كه آموزشهاي بيش از حد هم به بروز احساس ناخوشايند در كودكان منجر ميشود.
اسباب بازی کودک
یک مهدکودک باید ارزش زیادی را به بازی کردن کودکان قائل باشد. تامین اسباب بازی مناسب با سن و سال و متناسب با مراحل رشد فکری و جسمی کودکان باید در هر مهدکودک رعایت گردد. کودکان نه تنها باید به اسباب بازی دسترسی داشته باشند بلکه به محیطی برای جست و خیز، دویدن و بازی های گروهی نیز نیاز دارند.
مزایای مهدکودک رفتن کودکان
از مزایای مهد کودک ، مستقل شدن و اجتماعی شدن کودک را می توان نام برد.
اگر کودک در سن مناسب به مهد برود فوایدی دارد که از جمله مستقل شدن و اجتماعی شدن کودک است. کودکی که در یک محیط عمومی ساعاتی از روز را در کنار کودکان دیگر و مربیان می گذراند به تدریج در انجام کارها و امور شخصی اش مستقل می شود و در مراودات خارج از محیط خانواده موفق تر عمل خواهد کرد. در مهد کودک ها آموزش های مناسب سن کودکان به آنها داده می شود که در پرورش خلاقیت و استعدادهای آنان موثر است.