عظیمیه-بالاتر از میدان آزادگان-برج قائم طبقه پنجم واحد 508 عظیمیه-بالاتر از میدان آزادگان-برج قائم طبقه پنجم واحد 508
همراه مدیریت : 09123005619 _ 09125688639   ،   تلفن ثابت : 65534604-021 همراه مدیریت : 09123005619 _ 09125688639 ، تلفن ثابت : 65534604-021
گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1398/10/24 - 15:23
كد :55

بازی نکردن کودک در پارک

توجه داشته باشید سیستم ایمنی بدن بچه ها به مراتب از سیستم ایمنی بدن ما بزرگ ترها ضعیف تر است و امکان بیمار شدن آنها در مواجهه با عوامل بیماری زا هم بسیار شدیدتر خواهد بود.

توجه داشته باشید سیستم ایمنی بدن بچه ها به مراتب از سیستم ایمنی بدن ما بزرگ ترها ضعیف تر است و امکان بیمار شدن آنها در مواجهه با عوامل بیماری زا هم بسیار شدیدتر خواهد بود. در این مطلب تمام جوانب پارک بردن کودک را بررسی می کنیم. خیلی از مادرها زمانی که کودک‌شان را به پارک می‌برند با خستگی و ناراحتی برمی‌گردند، با به کارگیری این اصول تربیتی می‌توانید تفریحی شاد با کودک‌تان داشته باشید و به هیچ عنوان کلافه نشوید. ما موقعیت‌های مختلف را برای شما در نظر می‌گیریم و بهترین عملکرد را به شما پیشنهاد می‌کنیم. کودک‌تان در پارک با دیدن وسایل بازی بچه‌های دیگر غر می‌زند . این موضوع به هیچ عنوان عجیب نیست، متاسفانه خانواده‌هایی هستند که بچه‌های‌شان را با ماشین شارژی یا وسایل بازی خاص دیگر به پارک می‌آورند. آن‌ها مراعات سایر کودکان و خانواده‌ها را نمی‌کنند و جز به تفریح و خوشحالی کودک خود به چیزی فکر نمی‌کنند. حالا کودک شما با دیدن هر کدام از این وسایل ممکن است به شما بگوید: منم از اینا می‌خوام!

بازی نکردن کودک در پارک

با خشم و ناراحتی با این جمله برخورد نکنید؛ این درست زمانی است که شما می‌توانید بهترین برخورد را با کودک داشته باشید و در نتیجه یک مهارت بزرگ را به او بیاموزید؛ در زندگی «قناعت کردن». پس در این موقعیت صبور باشید و به کودک‌تان بگویید: تو از وسایل بازی‌هایی که تو خونه داری، کدوم رو خیلی دوست داری؟ بعد از این که کودک شما پاسخ شما را داد، ‌شروع کنید و اسباب‌بازی‌های خوبش را (آن‌هایی که دوست دارد و نه آن‌هایی که ارزش مالی بیشتری دارند) برای او بشمارید. در انتها به او بگویید: ممکنه همین بچه‌ای که سوار این ماشینه، اونایی که تو داری رو نداشته باشه. بعد حواس کودک‌تان را به اسباب بازی‌های خودش پرت کنید. این رفتار شما به او یاد می‌دهد تا قانع باشد، ‌شک نداشته باشید ادامه این روند رفتاری و تکرار آن در زندگی کودک‌تان نه تنها باعث می‌شود او دیگر به وسایل دیگران توجه نکند، بلکه سبب می‌شود تا در بزرگسالی داشته‌های خود را ببیند و نه نداشته‌هایش را؛ به عبارت دیگر شما با ترفندی تربیتی باعث می‌شوید او همیشه نیمه پر لیوان را ببیند. فراموش نکنید زمانی که شروع به استفاده از این روش کردید، خودتان هم هرگز و هرگز داشته‌های دیگران را برای همسرتان نگویید؛ اجازه دهید این موضوع در کودک‌تان درونی شود. 

تاثیر پارک بر کودکان

زمان بازی کودک‌تان در زمین بازی پارک، از او فاصله بگیرید؛ شما باید در جایی بنشینید که او و شما به راحتی یکدیگر را ببنید، ولی نباید خیلی نزدیک باشید. اگر کودک‌تان با کودک دیگری مشاجره کرد تا زمانی که احتمال خطر نداده‌اید، جلو نروید، اجازه بدهید کودک‌تان خودش مشکلاتش را با هم سن و سالانش حل کند. دفاع شما و دخالت شما باعث می‌شود او در جایی که شما نیستید، نتواند از خود دفاع کند و در بزرگسالی هم محتاج شما بماند. تربیت کودکی مستقل، روشی است که هر پدر و مادری باید آن را پی بگیرد. لوس کردن کودک، تبعات ناخوشایندی دارد که آینده او را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، پس او را قانون‌مند بار بیاورید.

پارک بازی کودکان تهران

کودک‌تان در پارک برای خرید خوراکی‌های مختلف اصرار می‌کند
این هم تعجب ندارد! او دوست دارد در محیط بازی بخورد و خودش را تخلیه کند. برای یک تغذیه سالم در پارک، از خانه برنامه ریزی کنید، همراه کودک در آشپزخانه‌، میوه و خوراکی‌های سالم را در یک ظرف بریزید و به پارک ببرید . شما باید نظر کودک را بخواهید تا متوجه شود که به او اهمیت می‌دهید. زمانی که در پارک تقاضای خوراکی‌هایی مانند انواع چیپس‌ها و پفک‌ها را داشت برایش توضیح دهید که این‌ها به بدن او آسیب می‌رساند، باز هم می‌گوییم شاید برای یک‌ بار و دوبار کودک شما نپذیرد، اما بالاخره با تکرار شما او می‌فهمد و برای همیشه از دست این خوراکی‌های غیرسالم‌‌ رها می‌شوید.
کودکان، به هنگام بازى با همسالان، از حالت خودمحورى بيرون مى‌آيند و واقع‌گرا (Realistic) مى‌شوند، به اميال و خواسته‌هاى ديگران توجه مى‌کنند، از ديگران چيزى مى‌آموزند و به ديگران چيزى ياد مى‌دهند و در کنش متقابل، خيلى چيزها به همديگر مى‌آموزند.
- وقتى که کودک دوست دارد به تنهائى بازى کند، بايد او را به حال خود بگذاريد و آزادى بدهيد تا مستقلاً به بازى خودش ادامه دهد. نبايد همبازى‌هائى را به او تحميل کنيد؛ زيرا چنين حالتى باعث اختلال در بازى او مى‌شود و عادت به عصبانى شدن و ايجاد درگيرى را در وى به‌وجود مى‌آورد.
- پدران و مادران توجه کنند که کودک در سنين خردسالى هر اندازه آزاد باشد تا به تنهائى بازى کند، به همان اندازه در آينده اجتماعى‌تر خواهد شد.
- ميل طبيعى و تشخيص کودک بهترين راهنماى ما مى‌باشد. آنان کم‌کم ياد مى‌گيرند با دوستان و همسالان خود همبازى شوند؛ بنابراين، نيازى به تأکيد و تشويق‌هاى بيرونى نيست تا زودتر از موعد با بچه‌هاى ديگر همبازى شود.
- کودک را وادار نکنيد که با خواهر و برادر کوچکتر خود همبازى شود؛ زيرا آنان براى بازى کوچک هستند، در صورتى‌که کودک اگر با همسالان يا بزرگتر از خود بازى کند، هم با علاقه بازى مى‌کند و هم در تعاملى مشترک چيزى ياد مى‌گيرد. نکتهٔ ديگر اينکه، کودک بزرگتر بايد هميشه ملاحظهٔ کودک کوچکتر را بکند و رفتارى عاقلانه در پيش بگيرد (در صورتى‌که خود او هنوز بچه است و بايد بچگى کند) و کودک کوچکتر نيز، احتمالاً به‌علت آنکه قادر به انجام دادن همهٔ اعمال و رفتار کودک بزرگتر نيست، دچار شکست مى‌شود؛ که از نظر روحى و روانى به سود او نيست. از اين‌رو، در عين‌حال که اوقاتى با همديگر بازى مى‌کنند، زمينه‌هائى نيز براى بازى با همسالان فراهم شود. جالب توجه اين است که هر اندازه خواهران و برادران را به بازى با يکديگر وادار نکنيم، آنان، مشخصاً، بيشتر باهم بازى خواهند کرد.
- در بازى‌هاى کودکان دخالت نکنيد؛ ولى لازم است پدر و مادر گاهى به اتاق و محل بازى بچه‌ها سر بزنند، اما نه به قصد جاسوسى و بازرسى آنان بلکه به قصد بردن مثلاً چاي، ميوه و شيرينى براى آنان. در واقع، نبايد بچه‌ها را مطمئن ساخت که در تنهائى هيچ‌کس به آنان سر نخواهد زد؛ چون همه نوع کودک وجود دارد و ممکن است اتفاقات خطرناکى بيفتد.
- اگر فرزند شما دوست و همبازى‌اى براى خودش پيدا کرده است که شما دوست نداريد با او رفت و آمد کند، تا حدّ امکان نگوئيد: 'اجازه ندارى با اين کودک بازى کني، چون بى‌تربيت است.' بلکه ابتدا سعى کنيد همبازى جديدى را براى او بيابيد و به جز اين، در انتخاب دوست، ملاک و معيارى به کودک بدهيد و بگذاريد بينديشد و خود قضاوت کند و به نتيجه برسد.

روان‌شناسان کودک بر این باورند که اسباب‌بازی موجب پرورش قدرت ذهنی، جسمی، عاطفی و اجتماعی کودک می‌شود و به ایجاد ارتباط بهتر بین کودک و دنیای بیرون کمک می‌کند. نکتۀ مهم در انتخاب اسباب‌بازی برای کودک تناسب آن با سن و ویژگی‌های جسمی و روانی کودک است تا بتواند برای او مفید و مؤثر باشد. انتخاب اسباب‌بازی مناسب به شکل‌گیری تمایلات فردی کودک کمک می‌کند. چنانچه والدین در انتخاب اسباب‌بازی مناسب کودک دقت نکنند و او را در خرید اسباب‌بازی دلخواهش دخالت ندهند، تمایلات کودک به سویی می‌رود که انتظارش را ندارد و از بازی‌کردن با آن اسباب‌بازی لذت نمی‌برد.

تاثیر پارک بر کودکان

شاید متوجه شده باشید، کودکان در سال‌های ابتدایی زندگی خود خواندن مکرر یک کتاب یا انجام مکرر یک بازی را از والدینشان می‌خواهند. این تکرار ممکن است برای بزرگسالان آزاردهنده باشد، اما درواقع، برای رشد شناختی و مغزی آن‌ها حیاتی است. به احتمال زیاد مشاهده کرده‌اید، کودکان وقتی با وسایل بی‌ارزش بازی‌ها یا اسباب‌بازی‌های جدید خلق می‌کنند، تا چه اندازه خلاق می‌شوند و با لوازم خود ارتباط برقرار می‌کنند. بنابراین، نیاز، ملال و سررفتن حوصله کودک سرچشمه‌های ابتکار و خلاقیت او هستند.
بازی نکردن کودک مخصوصا با همسالان یکی از عواملی است که باعث نگرانی در والدین می‌شود. اما باید تمایزی میان کودکانی که فقط بازی‌های تکی را ترجیح می‌دهند با کودکانی که تنها با بزرگسالان بازی می‌کنند، قائل شد. معمولا کودکانی که با در اطرافشان هم سنی وجود ندارد، به بازی با بزرگ ترها تمایل دارند. اما گاه برخی از کودکان تنها بازی‌های انفرادی را ترجیح می‌دهند. در این شرایط باید بررسی‌های بیشتری برای علت بروز این رفتار انجام شود. در ادامه به بررسی برخی علل بازی نکردن کودکان اشاره کرده ایم. شما می‌توانید با دریافت مشاوره کودک از رشد و سلامت فرزندتان اطمینان کامل دریافت کنید.

فواید بازی با وسایل پارکی برای کودکان

وسایل پارکی کودکان یا مجموعه بازی پلی اتیلن استاندارهای لازم برای سلامتی و امنیت کودکان را ندارد اما این موضوع دلیل بر مانع شدن از رفتن کودکان به پارک و استفاده نکردن از وسایل پارکی کودکان نمی شود.زیرا علاوه بر مسائلی که قبلا به آن اشاره شد، می توانند از مزایای نور آفتاب که تاثیر بسیار زیادی در سلامتی کودکان نیز دارند بهره مند شوند. مسئله دیگر اینکه وسایل پارکی از نظر بهداشتی در وضعیت مناسبی نیستند و حتی ممکن است کودکان را در معرض بیماری های گوناگونی قرار دهند. در هر صورت باید به کودکان بیاموزیم که فضای پارک را تمیز نگه داریم و در راستای استفاده از وسایل پارکی  بیشتر مراقب باشند و پس از استفاده از این وسایل حتما نکات بهداشتی را رعایت کنند.
جنس وسایل پارکی کودکان در ابتدا فلزی بود  که شامل الاکلنگ ، تاب ، بارفیکس ، چرخ فلک ، انواع سرسره ها  و ..می شد. وسایل پارکی کودکان که از جنس فلز معمولا در کارگاه ها و شرکت های غیر تخصصی تولید و ساخته می شدند  استاندارد و امنیت کافی را نداشتند به همین دلیل در هنگام بازی باعث بروزحوادث ناگواری برای کودکان می شد.امروزه وسایل پارکی کودکان که معمولا بصورت مجموعه ای هستند جایگزین وسایل بازی فلزی شدند که علاوه بر استاندار و امنیت ،تنوع زیاد و رنگی های مختلف باعث هیجان بیشتر کودکان می شود. وسایل پارک پلی اتیلن مدل ها و رنگبندی های مختلفی دارند که بستگی به سلیقه ی هر کسی انتخاب های متنوعی وجود دارد. این که شما میتوانید بسته به محیطی که دارید این مجموعه بازی پلی اتیلن را خریداری نمایید. این وسایل بازی کودکان از جنس پلی اتیلن هستند که پلی اتیلن پلیمری از خانواده پلاستیک ها با قابلیت ذوب شدن و قالب گیری است. این پلیمر از پلیمریزاسیون اتیلن که گازی بی رنگ و تشکیل از دو اتم کربن و چهار اتم هیدروژن می باشد، به دست می آید.

انواع وسایل پارکی کودکان

الاکلنک

همه ما تجربه بازی با الاکلنگ  در دوران کودکای را داشته ایم که معمولا در آن  از قطعه چوب ، فلز ویا پلاستیک درازی را بر روی تکیه گاهی مانند ترازومیگذارند و دو نفر که از نظر وزنی یک اندازه هستند بر دو انتهای آن می نشینند و با انتقال وزن چوب به طرف بالا و پائین می‌رود و افراد با این  وسیله بازی تفریحی، هیجان را تجربه می کنند. الاکلنگ از لحاظ علم فیزیک یک ماشین، و اهرم نوع اول است.

کلبه و استخر توپ

معمولا کودکان علاقه زیادی به نشستن در گوشه های دنج  دارند که باعث احساس امنیت و رفع نیاز آنها به استقلال می شود .کلبه بازی کودکان بعضا همراه با استخر توپ برای رفع این نیاز و حس کودکانه طراحی شده و در واقع کلبه بازی کودکان می توانند ساعت ها کودکان شما را سرگرم و شاد نگه دارد.

تاب بازی کودک

تاب یکی از وسایل پارکی کودکان است که از بازی های هیجانی و لذت بخش برای کودکان محسوب می شود که علاوه بر سرگرمی باعث تقویت عضلات و مهارت های حرکتی و تعادلی کودک می شود. زیرا در حین بازی باید از عضلات خود برا حفظ تعادل کمک بگیرید. تاب بازی علاوه بر کودکان حتی برای بزرگسالان هم  لذت بخش  می باشد و تاثیراتی بنیادی بر سلامتی ما و کودکانمان می گذارد. و در عین حال که یک بازی هیجانی محسوب می شود به دلیل حرکات ریتمی و منظم  به مغز فرمان آرامش می دهد و باعث افزایش آرامش و بهبود حافظه می شود. برای کودکان کوچکتر که قادر به نشستن هستند اما هنوز نمی توانند به خوبی تعادلشان را حفظ کنند باید تاپ محافظ دار انتخاب کرد.

طراحی پارک کودک

سرسره

همان اندازه که فعالیت کودکان و تحرک فیزیکی مهم است، اینکه وسیلۀ بازی هم برای آن‌ها جذاب باشد  نیز مهم است. درواقع جذابیت وسایل بازی می‌تواند کودکان را به داشتن فعالیت‌های فیزیکی تحریک کند. بالارفتن از سرسره و سرخوردن روی آن، حتماً کودکان را سر ذوق می‌آورد.بازی های حرکتی و هیجانی مانند حرکت داخل تونل وبعد سرسره بازی به طور کلی بازی هایی هستند که کودکان را از لحاظ فیزیکی درگیر می کنند. نیاز به فعالیت فیزیکی و حرکت برای کودکان امری ضروری است زیرا هم باعث تخلیه انرژی می شود و هم عضلات و مهارت های حرکتی و تعادلی کودکان را تقویت می کنند.