تاريخ انتشار : 1398/03/26 - 09:43
كد :3
نکات ایمنی در استفاده از وسایل بازی پارکی
حمایت کردن از کودک خوب است اما سعی کنید بیش از حد این کار را انجام ندهید. اگر مدام پشت سر او باشید یا به او یادآوری کنید، ممکن است باعث خراب شدن تفریح او شوید. پس بگذارید کودک بازی کند و در صورت لزوم کارهای مورد نیاز را انجام دهید.
حمایت کردن از کودک خوب است اما سعی کنید بیش از حد این کار را انجام ندهید. اگر مدام پشت سر او باشید یا به او یادآوری کنید، ممکن است باعث خراب شدن تفریح او شوید. پس بگذارید کودک بازی کند و در صورت لزوم کارهای مورد نیاز را انجام دهید. مطابق قوانین، تهیه وسایل و تجهزات بازی و نحوه قرار گیری آنها در سطح شهرها و چیدمان آنها بر عهده شهرداری بوده و مطابق قوانین ارائه خدمات در شهر بازی و زمین های بازی بر اساس استاندارد های مربوطه شامل مقررات اجباری بوده و بر اساس ماده ۹ قانون سازمان ملی استاندارد ارائه این خدمات بدونه گرفتن تایید یه های لازم ممنوع بوده و خسارت جانی و مالی آن به عهده شهرداری ها می باشد. در انتخاب اسباببازی، ایمنی اسباب بازی را نباید از نظر دور داشت. اسباب بازیهایی که به دلیل شکستنی بودن یا داشتن ناصافیهایی باعث مجروح شدن دست کودک میشوند یا اسباببازی هایی که قطعات کوچک آن ممکن است کنده شود و کودک آنها را به دهان بگذارد و ببلعد، برای کودک خطرناک است.
برای مشاهده محصولات و مبلمان پارکی تولید شده در شرکت آرتا پارک کلیک کنید.
این روزها با جای اسباب بازی های فلزی از قدیمی از محصولی به اسم مجموعه بازی پلی اتیلن برای سرگرمی کودکان در فضاهای باز و سرپوشیده استفاده می شود. از ویژگی های منحصر به فرد این وسیله بازی، آرامشی است که در نتیجه هیاهو و انرژی بالای کودکان در سایر بازی ها را، به کودک منتقل می کند. این مجموعه بازی پلی اتیلن در پارک ها، مهد کودک ها و هر فضای بازی قابل نصب می باشد. این محصول فرصتی را برای کودکان فراهم می کند تا بتوانند در فعالیت های بدنی شرکت کنند و با همسالان خود معاشرت داشته باشند. مجموعه بازی پلی اتیلن علاوه بر سرگرمی کودکان نقش مهمی در رشد و شکوفایی استعداد آنها ایفا می کند.
بازی در پارک ها و فضای باز برای کودکان، به دلیل بهره مندی از هوای تازه، پیدا کردن دوست، برقراری ارتباط های اجتماعی و فعالیت های بدنی بسیار مفید است. برای والدین هم مهم است که اطمینان حاصل کنند ایمنی وسایل بازی و پارکی استاندارد بوده و سلامتی کودکانشان را به خطر نمی اندازد. نظارت بزرگسالان می تواند به جلوگیری از آسیب ها کمک کند، تا زمانی که اطمینان حاصل شود که بچه ها به طور مناسب طریقه استفاده از تجهیزات زمین بازی را می دانند و و برای خود و دوستانشان ایجاد خطر نمی کنند. اگر آسیبی اتفاق بیافتد، یک بزرگسال می تواند به کودک کمک کند و هر زمان که نیاز به کمک های اولیه لازم باشد، هماهنگی های لازم را انجام دهد. بزرگسالان همیشه باید نظارت بر زمین بازی داشته باشند. بچه های کم سن (و بعضی اوقات بزرگتر ها) همیشه نمی توانند فاصله ها را درست اندازه گیری کنند و قادر به پیش بینی موقعیت های خطرناک نیستند.
اصول طراحی پارک کودک
تجهیزات زمین بازی باید برای سه گروه سنی مختلف طراحی شود:.نوزادان و کودکان زیر 2 سال، کودکان 2 تا 5 سال و 5 تا 12 سال. در زمین های بازی استاندارد، فضای بازی کودکان کوچکتر از بچه های بزرگتر جدا می شوند. کودکان کم سن نباید با تجهیزاتی که برای بچه های بزرگتر طراحی شده است بازی کنند، زیرا اندازه و ابعاد تجهیزات برای بچه های کوچک مناسب نیست و این موضوع می تواند به حادثه منجر شود. برای اطمینان از اینکه اصول ایمنی وسایل بازی در طراحی تجهیزات رعایت شده، موارد زیر باید بررسی شوند:
- از سطوح و موانع محافظتی باید برای وسایل مرتفع و رمپ ها استفاده شود.
- وسایل بازی بیش از 30 اینچ، باید حداقل 9 فوت با هم فاصله داشته باشند.
- تاب ها، الاکلنگ ها و دیگر تجهیزات با قطعات متحرک باید در یک منطقه جدا از سایر وسایل بازی قرار گیرند.
- اطمینان حاصل کنید که هیچ فضایی وجود ندارد که بتواند سر،بازو یا هر قسمت دیگر بدن کودک را به دام اندازد. تمام حفره ها در تجهیزات یا باید.کمتر از 3/2 اینچ اندازه گیری شوند و یا بیش از 9 اینچ باشند.
آموزش نکات ایمنی وسایل بازی به کودکان
رعایت اصول ایمنی وسایل بازی و نظارت بزرگسالان موضوعات بسیار مهمی هستند،.اما این تنها نیمی از ماجرا است؛ کودکان باید بدانند که چگونه باید در محیط عمومی بازی کنند.
به فرزندانتان بیاموزید که:
در حال بازی با بارفیکس، سرسره، الاکلنگ، تاب و تجهیزات دیگر، فشار نیاورده و آرام رفتار کنند.
به طور مناسب از تجهیزات استفاده کنند، روی تاب ها نایستند و …
دوچرخه، کوله پشتی و کیسه را دور از تجهیزات.و منطقه بازی بگذارند تا کسی به آن ها دسترسی نداشته باشد.
در حالی که دوچرخه سوار می شوند، همیشه کلاه ایمنی داشته باشند.اما در حال استفاده از تجهیزات زمین بازی کلاه را بردارند.
هرگز از تجهیزات خیس زمین بازی استفاده نکنند،.زیرا رطوبت سطوح را لغزنده کرده و ایمنی وسایل بازی را تحت تاثیر قرار می دهد.
تجهیزات بازی مانند سرسره های فلزی را در تابستان،.قبل از استفاده چک کنند. ممکن است آن ها بسیار گرم شده.و موجب سوختگی شوند.
کیف پول و گردنبند می تواند بر تجهیزات بازی گیر کرده و به طور تصادفی کودک را خفه کنند.
در هنگام بازی در روز های آفتابی، از کرم ضدآفتاب استفاده کنند تا از آفتاب سوختگی در امان باشند.
بررسی زمین بازی
به دقت همه گوشه کنارهای محل بازی کودک خود را بررسی کنید. ببینید همه جای سطح زمین ایمن باشد، وسایل بازی مطمئن و مستحکم باشند، همه پیچ و مهرهها سفت باشند و همه گوشههای زمین نرده داشته باشد. همچنین مطمئن شوید که زمین سطح نرمی دارد و هیچ شیئی که کودک به آن گیر کند و به زمین بخورد، روی زمین نیست. اگر هر گونه خطری در زمین میبینید فوراً به اطلاع نگهبان یا مسئول پارک برسانید.
وسایل بازی برای هر سن
کودکان دوست دارند وسایل بازی چالشبرانگیز را امتحان کنند اما همان طور که میدانید این کار ممکن است موجب آسیب دیدن شود. بنابراین به او یاد بدهید که هرگز با تجهیزات بازی که برای سن او ساخته نشده بازی نکند. اگر هنوز نمیتواند میلهها را بگیرد نباید، از تجهیزات بازی که در آن گرفتن میله مهم است استفاده کنند. اگر ارتفاع تاب خیلی بلند است از او بخواهید بازی دیگری را امتحان کند.
اسباب بازی پلی اتیلن
همراه داشتن صابون و ضدعفونیکننده دست
پس از بازی و بلافاصله پیش از صرف غذا دستان کودکتان را بشویید. اگر شستشوی آن ممکن نیست میتوانید به جای آن از ضدعفونیکننده دست استفاده کنید. حتماً به کودک خود یاد بدهید که هرگز دستانش را در حال بازی و پس از آن در دهانش نگذارد، خواه دستانش تمیز باشند چه نباشند. حجم اسباببازیهای خاص کودکان کوچکتر از دو سال (که اشیاء را به دهان میبرند) باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا کودک نتواند آن را ببلعد. همچنین وزن آنها برای کودک قابل تحمل باشد و بهتر است قابل شست و شو و ضدعفونی باشد.
اسباببازیهای شکستنی، چینی و شیشهای در اختیار کودکان کوچکتر از سه سال قرار نگیرد و پیچ و مهرههای باز شو، سوزن، سنجاق، قزن، فنر و … در آن به کار نرفته باشد.
اجزای صورت حیوانات و چشمان عروسکها و دکمه لباسهای عروسکها باید بهخوبی چسبانده یا دوخته شده باشند، زیرا ممکن است کودک با ناخن یا دندان آنها را بکند و ببلعد. این نکته را بهخصوص در مورد اسباببازیهای کودکان کوچکتر از دو سال باید بیشتر بررسی کرد.
دراسباببازیهایی که کودک آنها را ممکن است به دهان ببرد و یا با پوست و لباس کودک در تماس است، باید در مواد رنگی سازنده آنها از رنگهای استاندارد استفاده شده باشد. مانند دندانگیر، دستبند، عروسکهای دستکشی و سایر وسایلی که در اثر عرق بدن و یا بزاق دهان، موجب رنگی شدن پوست بدن یا پوشاک کودک میشود.
عروسکهایی که موهای نایلونی دارند و هرنوع حیوانات پشمالویی که پشمشان از الیاف مصنوعی است، هم حساسیتزا هستند و هم به آسانی شعلهور میشوند.
حیوانات پشمالو در دوران شیرخواری که کودک همه چیز را به دهان میبرد، اسباببازیهای خوبی نیستند، چون کودک بهراحتی پشمهای آن را با لیسیدن میخورد. گاه پس از معاینه پزشکی یا عمل جراحی از داخل شکم کودک پشمهای اسباببازی خارج شده است.
در پارک و زمین بازی ممکن است تابها با بچههای خردسال برخورد کند و باعث صدمات شدید گردد. در اطراف تابها باید فضای کافی وجود داشته باشد و بهتر است صندلی تابها از لاستیک یا پلاستیک ساخته شده باشند، نه چوب و فلز.
دقت شود کیسههای پلاستیکی در دسترس کودک قرار نگیرد، چون ممکن است آن را بر روی سر و صورت خود بکشد و دچار خفگی شود.
از بازی کودک با اسباببازیهایش روی پلهها و یا پاگرد منزل جلوگیری شود.
اسباببازیهای کودک هر چند وقت بررسی و کنترل شود. اسباببازیهایی که شکسته شده، نوک آنها تیز شده یا بعضی از وسایل چوبی که تراشهدار شده و یا ترک برداشته و یا قسمتی از اسباببازی که لق شده، ممکن است به کودک صدمه و آسیب وارد کند.
در اسباببازیهایی که باتریهای ریز یا قلمی دارند، دقت شود؛ باتریها باید دور از دسترس کودکان قرار داده شود و به آسانی قابل دستیابی نباشد. بلعیدن باتریها میتواند بسیار خطرناک باشد و منجر به خفگی یا مشکلات گوارشی برای کودک شود. درصورتیکه کودک باتریهای کوچک این اسباببازیها را ببلعد، باید فوراً به بیمارستان مراجعه شود.
همچنین اسباببازیها باید با فرهنگ و ارزشهای جامعه هماهنگی داشته باشد تا ابهام و دوگانگی فرهنگی برای کودک ایجاد نشود.
در هنگام مراجعه به مکانهای بازی کودکان در پارکها و مراکز عمومی، از استاندارد بودن وسایل نصب شده، ایمنی کف محیط بازی با کفپوش مناسب، عدم زنگ زدگی و شکستگی و برندگی وسایل، در دسترس نبودن سیمهای برق وسایل موجود و … اطمینان حاصل شود.
هر چند کمتر خانواده ای در هنگام انتخاب شهر بازی یا پارک به استاندارد بودن وسایل بازی آن توجه می کند، و اساساً امکان شناسایی وسایل استاندارد یا معیوب توسط خانواده ها امکان ندارد، و این رویکرد یعنی رعایت مسائل امنیتی و توجه به استاندارد وسایل بازی باید از سوی مسئولین فضای سبز پارک ها یا گردانندگان شهرهای بازی صورت پذیرد. امروزه در اکثر پارک ها یا شهر های بازی کمتر به مسائل ایمنی توجه می شود. بست هاي شکسته، بلبرينگ هاي زنگ زده و معيوب، زنجيرهاي غير مطمئن و نامتوازن تاب ها، کف سازي خطرناک مملو از سنگ و ماسه وشن، وسايل بازي فلزي کهنه و غير استاندارد و ... حاکی از به بازی گرفته شدن استاندارد در شهر های بازی و پارک ها است. وجود این وسایل غیر استاندارد در پارک ها علاوه بر احتمال بروز حوادث ناگوار برای کودکان، باعث افزایش دلهره و نگرانی والدینی می شود که برای گذراندن ساعاتی خوش به این مکان ها می روند.
مجموعه بازی پلی اتیلن پارکی
استاندارد در پارک ها و شهر های بازی
در اکثر کشور های دنیا استانداردهاي مختلفي براي وسايل بازي تعريف مي شود. به طور کلي وسايل بازي از ۲ نظر فيزيکي و شيميايي بررسي مي شوند. بخش استاندارد های مواد شیمیایی شامل آزمون هاي بررسی ميزان آرسنيک، باريم، کادميم، کرم، سرب و جيوه در مواد به کار رفته در وسایل بازی می باشد. همچنين در بخش استاندارد های فيزيکي شامل آزمون هاي بررسی مواردی نظیر داشتن لبه تيز، نوک تيز، سقوط، گشتاور،کشش، فشردگي، مواد، استفاده درست و نادرست، پرتاب و انواع صداها، احتمال شکستن و ... مد نظر می باشند. بدون شک بررسی این موارد نیاز به متخصصین و افرادی دارد که در این زمینه تجربه کافی دارند، در صورتی که در کشور ما عمدتاً انجام خرید وسایل بازی جهت پارک ها و شهر های بازی توسط مسئولین خرید سازمان ها انجام می شود که مسلماً شناختی از مواد شیمیایی مجاز و غیر مجاز در ساخت وسایل بازی ندارند و بیشتر به برند و یا نام شرکت ها، ارزانی محصول، نحوه همکاری آنها و یا نوع پرداخت مبالغ اهمیت می دهند.