کمتر خانواده ای در هنگام انتخاب شهر بازی یا پارک به استاندارد بودن وسایل بازی آن توجه می کند، و اساساً امکان شناسایی وسایل استاندارد یا معیوب توسط خانواده ها امکان ندارد، و این رویکرد یعنی رعایت مسائل امنیتی و توجه به استاندارد وسایل بازی باید از سوی مسئولین فضای سبز پارک ها یا گردانندگان شهرهای بازی صورت پذیرد.
کمتر خانواده ای در هنگام انتخاب شهر بازی یا پارک به استاندارد بودن وسایل بازی آن توجه می کند، و اساساً امکان شناسایی وسایل استاندارد یا معیوب توسط خانواده ها امکان ندارد، و این رویکرد یعنی رعایت مسائل امنیتی و توجه به استاندارد وسایل بازی باید از سوی مسئولین فضای سبز پارک ها یا گردانندگان شهرهای بازی صورت پذیرد. امروزه در اکثر پارک ها یا شهر های بازی کمتر به مسائل ایمنی توجه می شود. بست هاي شکسته، بلبرينگ هاي زنگ زده و معيوب، زنجيرهاي غير مطمئن و نامتوازن تاب ها، کف سازي خطرناک مملو از سنگ و ماسه وشن، وسايل بازي فلزي کهنه و غير استاندارد و ... حاکی از به بازی گرفته شدن استاندارد در شهر های بازی و پارک ها است. وجود این وسایل غیر استاندارد در پارک ها علاوه بر احتمال بروز حوادث ناگوار برای کودکان، باعث افزایش دلهره و نگرانی والدینی می شود که برای گذراندن ساعاتی خوش به این مکان ها می روند.
برای مشاهده محصولات و مبلمان شهری تولید شده در شرکت آرتا پارک کلیک کنید.
مجموعه بازی پلی اتیلن ست یکپارچه ای از اسباب بازی های پلی اتیلن است که برای استفاده کودکان در رده های سنی 3 تا 15 سال مناسب می باشد. از این محصول علاوه بر فضاهای باز پارک ها می توان در محوطه های سرپوشیده مانند مراکز خرید، مطب اطفال و مهد کودک ها استفاده کرد. مجموعه بازی پلی اتیلن پارکی یا وسایل بازی پلی اتیلن دارای مقاومت بالا، استحکام بالا و انعطاف بالا می باشند. رنگ های شاد و خود رنگی که دارند، دچار رنگ پریدگی و تغییر نمی شود. همچنین بر خلاف وسایل بازی فلزی پارکی زنگ نمی زنند. در تولید این تجهیزات از اشکال حیوانات و شخصیت های کارتونی استفاده شده است که موجب ترغیب کودکان به استفاده بیشتر از آنها می شود.
از طرفی، کودکان را هم نمی شود در خانه نگه داشت به صرف اینکه پارک یا وسایل بازی های خطرناک هستند. بهتر است به بچه ها فرصت دهیم تا زمان کوتاهی را در پارک بازی کنند اما باید حتما کنارشان باشیم و اگر متوجه شدیم وسیله بازی ای خطرناک یا خراب است،اجازه بازی به کودک ندهیم و دلیلش را هم برایش توضیح دهیم تا بهانه گیری نکند. به هر حال فضاهایی مانند پارک ها و بازی در فضای سبز غذای روح بچه هاست به خصوص در عصری که ما زندگی میکنیم این نیاز بیشتر از پیش احساس می شود چون مثل گذشته نیست که بچه ها در حیاط و کوچه ها با هم بازی کنند بنابراین نباید مانع بازی آنها در پارک شد. علاوه بر اینها، اسباب بازی باید از ایمنی و کیفیت لازم برخوردار باشد. به اعتقاد انجمن جهانی تعلیم و تربیت دوران کودکی (ACEI)، اگر اسباب بازی های کودکان به دقت انتخاب شود، موجب ارتقای کیفیت بازی و رشد کودک می شوند. اسباب بازی های آموزشی، نقش بسزایی در رشد کودکان پیشدبستانی ایفا می کنند. آنها موجب بالا رفتن هوش، مهارت های اجتماعی و هم چنین رفتارهای احساسی کودکان می شوند. بنابراین خیلی خوب است اگر مسئولان امر سعی کنند با برگزاری کلاس های آموزشی و ارائه بازی های فکری در پارکها فرصت خوب بازی کردن را برای کودکان فراهم کنند.
اصول ايمني در شهر های بازی، پارک ها و مهدكودك ها
از مهمترين فاكتورهاي ارزيابي ايمني در شهر های بازی، پارک ها و مهدكودك ها، سطح فضاي بازي، طراحي وسايل ، مراقبت و نگهداري از وسايل مي باشند.
فواید بازی کردن
۱-بازی می تواند الهام بخش شما باشد تا متفاوت فکر کنید . ۲-بازی کردن می تواند شادی بیشتری به زندگی شما بیاورد . مانند سرسره بازی ۳-بازی کردن استرس را کاهش می دهد . ۴-بازی کردن به طور پیوسته موجب افزایش طول عمر می شود . ۵-بازی کردن می تواند مشاجره ، کشمکش و نگرانی را کاهش دهد . ۶-بازی کردن می تواند به شما احساس سبکی بدهد . ۷-بازی می تواند تخیل ، کنجکاوی و خلاقیت را تحریک کند . ۸-بازی کردن ، قلب را نرم می کند . ۹-بازی می تواند میزان انرژی شما را به طور عمده افزایش دهد . ۱۰-بازی کردن به شما فرصت خطر کردن می دهد .
تأثیر بازی بر روی قسمت های مختلف نظام ارگانیکی بدن
۱-تأثیر بازی بر روی رشد عضلات بزرگ ۲-تأثیر بازی روی رشد سلسله اعصاب ۳-تأثیر بازی بر روی دستگاه گردش خون ۴-تأثیر بازی روی دستگاه تنفس ۵-تأثیر بازی در پرورش حواس
چه نوع اسباب بازی هایی برای کودکان مناسب است
۱-اسباب بازیهایی باشد که قابل استفاده برای بازیهای مختلف باشد . ۲-مناسب سن کودک و باعث رشد آنها شود . ۳-کودک بتواند بدون کمک بزرگسالان با آنها بازی کند . ۴-بی خطر باشد مانند سرسره بازی . ۵-مورد استفاده همۀ کودکان باشد . ۶-از نظر رنگ و شکل مورد علاقۀ کودک باشد . ۷-محرک تمایلات کودک باشد در نهایت محرک خلاقیت و ابتکار کودک باشد . ( برگرفته از جزوه بازیها و اسباب بازیها )
وسایل( سرسره بازی )محرک رشد کودکان خردسال ۶-۲ سال :
رشد جسمانی : رشد مثل بازی با دوچرخه – جابه جا کردن اشیاء – تاب خوردن – سرسره بازی کردن .هماهنگی عضلات بزرگ : باغ بانی کردن – دویدن – شن بازی کردن . هماهنگی عضلات کوچک :توپ بازی کردن – رنگ آمیزی – میخ کوبیدن . رشد ذهنی : تشریح تصاویر کتاب – داستانها را بیان کند – فیلمی که دیده توضیح دهد – رادیو گوش دادن . رشد قوۀ ابتکار و ابداع : مثل اظهار نظر در مورد لباسها – ظرفها . رشد تکلم : بیان داستان – گفتگوو کردن – جمله سازی – خواب خود را تعریف کند کاری که انجام داده تعریف کند . رشد اجتماعی : که با همکاری کودکان دیگر انجام میشود .( برگرفته از جزوه بازیها و اسباب بازیها )
نقش اسباب بازی در زندگی کودکان
کودکان به کمک اسباب بازی ها به طور غیرمستقیم آموزش می بینند و دنیای تازه ای را برای خود می سازند. دنیایی که در آن اسباب بازی های ساده، خود را به راحتی در اختیار شخصیت های زاییده ی تخیل کودک می گذارند. اسباب بازی ها بایستی نیازهای اجتماعی، هوشی، عاطفی و جسمانی کودک را برآورده کند. رشد کودک در جریان پنج سال اول زندگی، بیش از هر دوره ی سنی دیگر، به اسباب بازی هایی که در دست رس او قرار می گیرد، وابسته است.به هر حال پارک ها و بازی در فضای سبز غذای روح بچه هاست به خصوص در عصری که ما زندگی می کنیم این نیاز بیشتر از پیش احساس می شود چون مثل گذشته نیست که بچه ها در حیاط و کوچه ها با هم بازی کنند بنابراین نباید مانع بازی آنها در پارک شد.
استاندارد بودن زمین بازی
سطح زمين بازي يكي از مهمترين عوامل كاهش دهنده ميزان جراحت هنگام افتادن از وسايل بازي مي باشد. سطح زير وسايل بازي بايد به اندازه كافي نرم و حجيم باشد تا هنگام سقوط بچه ها مانع آسيب ديدگي شود. سيمان، آسفالت ، بتن و سنگ فرش به هيچ عنوان براي سطح زير وسايل بازي مناسب نيستند و غيرايمن و غيرقابل قبول هستند. چمن، خاك و خاك فشرده نيز نامناسب هستند ، چرا كه آب و هوا و نوع پوشش بچه ها باعث كم شدن قابليت اين مواد در محافظت از بچه ها مي شوند. سطح بازي بايد عاري از آب و نخاله هاي مختلف نظير صخره، شاخه ، ريشه درخت و ... باشد تا باعث زمين خوردن بچه ها نشود. همچنين اين سطح بايد فاقد موادي نظير چوب شكسته و آهن زنگ زده يا تكه هاي سيمان و سنگ شكسته باشد. سطح محوطه بازي بايد از مواد نرمي مانند خاك اره، شن، ماسه نرم، كانوچوي نرم شده پر شده باشد. سنگفرش ساخته شده از مواد كائوچوئي كه از نظر ايمني تست شده باشد نيز مناسب است. سطح زير وسايلي كه كمتر از 5/2 متر ارتفاع دارند ، بايد حداقل 30 سانتي متر از مواد نرم ذكر شده پر شده باشد. در ضمن مواد نبايد به صورت بسته بندي مورد استفاده قرار گيرند چون خاصيت نرم بودن و انعطاف پذيري آنها كم مي شود. اگر ارتفاع بچه ها و سطح (مثلاً پريدن از سكو) بالاتر از 7/3باشد، اين سطح مناسب و ايمن نيست و بايد از هرگونه پريدن خوداري شود .در مجموع استفاده از تجهيزات با ارتفاع بلند در مهد هاي كودك جايز نيست.فضاي پشت وسايل بازي نيز تا 2 متر بايد از مواد نرم پر شده باشد. با توجه به بلندي سرسره و تاب استفاده از مواد نرم در اطراف اين وسايل بيش از ساير وسايل ،ضروري مي نمايد. در ضمن به خاطر داشته باشيد استفاده از مواد نرم از بروز حوادث نمي كاهند ، بلكه باعث رساندن جراحت به حداقل مي شوند و رعايت ايمني در هر حال ضروري و طبيعي است. همچنين هر قدر كه ارتفاع تجهيزات بيشتر باشد خطر جراحت و سقوط از آن بيشتر است و مراقت بيشتر از كودكان در اين مكان ها ضروري است.
نگهداري و مراقبت از وسایل بازی
فرقي نمي كند كه بچه در خانه بازي كند يا در يك مهد كودك يا پارك یا شهر بازی؛ تميز و ايمن بودن وسايل جزء نكات ضروري مي باشند. هيچ وسيله اي نبايد شكسته يا خراب باشد. وسايل فلزي نبايد زنگار داشته باشند ، وسايل چوبي نبايد ترك داشته باشند، يا تراشه ريز داشته باشند. حصار اطراف محوطه وسايل بازي بايد كامل و به اندازه باشد تا مبادا بچه ها به طور ناگهاني از آن خارج يا وارد آن شوند. (با حالت دو) مواد پوشاننده سطح محيط بازي علي الخصوص اطراف تاب، سرسره، چرخ وفلك، بايد به طور مرتب كنترل شوند تا حالت نرمي خود را حفظ كنند. تجهيزات بازی بايد از مواد بادوام و استاندارد ساخته شده باشند كه از هم جدا نشوند و در اثر تغييرات آب و هوا خراب نشوند. بخش هايي نظير قسمتهاي سفت ، قسمتهاي قلاب مانند ، پيچ ها و يا لبه هاي تيز و انتهايي را بايد به طور مرتب بازديد كرد. در صورت استفاده از جعبه ماسه بادی یا استخر توپ بايد دائما جعبه را از نظر وجود اشياء خارجي نظير وسايل تيز، شيشه شكسته، سنگ ريزه و كنترل كرد و در صورت مسقف نبودن فضا، هنگام شب روي آنها با يك لايه محافظ پوشيده شود تا مانع نفوذ حيوانات و حشرات به داخل آن شود.
نگهداری از وسایل بازی
نگهداری از وسایل بازی یکی دیگر از نکات قابل توجه در این خصوص به شمار می رود. متاسفانه در کشور ما در نصب و نگهداری این وسایل نیز نیازی به تجارب متخصصین امر احساس نمی شود و هر وقت وسیله ای کاملاً از کار بیفتد یا شکستگی و استهلاک آن کاملاً مشهود باشد، توسط یک جوشکار دوره گرد یا جوشکار واحد خدمات شهرداری تعویض یا تعمیر می شود و عملاً از بازدید های دوره ای خبری نیست. دلیل این مدعا حوادث ریز و درشتی که بعضاً در پارکها، شهر های بازی و مهدهای کودک شهرستان ها رخ می دهد.